varafordon

Profilering
Så känner du igen en Umeå Taxi….
En Umeå Taxi är vit med blå dekor, precis som den här hemsidan. Allt för att du ska känna igen dig och ta rätt bil på stan. Alla våra förare arbetar i uniform.

Fordonspark
Vi har idag över 100 bilar, ca 40 av dem är miljöklassade vilket gör oss till det största taxibolaget i Umeå även när det gäller miljöbilar! De flesta miljöbilarna är Volvo v70 DrivE följt av Toyota Prius+
Vagnparken består uteslutande av herrgårdsvagnar och den vanligaste bilen är Mercedes E-klass följt av Volvo V70. 20 bilar klarar mer än 5 passagerare. Några av våra bilar är allergisanerade och vissa bilar används vid transport av pälsdjur.

Skötsel
Vi ställer höga krav på oss själva. Förutom att bilarna ska vara rena och snygga invändigt såväl som utvändigt, är samtliga bilar rökfria och aldrig äldre än 6 år. Vi har alltid plats för minst 4 passagerare.

Utrustning
För att resan ska bli så smidig som möjligt för både resenär och förare, är alla våra bilar utrustade med ett GPS-satellitpositioneringssystem. Detta gör att vi alltid vet vilken bil som snabbast kan komma till en viss plats för att ge dig en god service. Alla våra bilar är dessutom utrustade med systemintegrerade betalkortsterminaler och minst en bilkudde.

Investeringar
Taxibilen är inte bara ett transportmedel utan också en arbetsplats för våra förare. Det borgar för att vi alltid kommer att sträva efter att optimera företaget med nyinvesteringar. Just nu genomför vi en miljöinventering med sikte på att bli miljöcertifierade.